België munt uit op Singapore Garden Festival

De Belgen schitteren dezer dagen niet alleen op de Olympische Spelen. Ook in de bloemsierkunst behoort een Belgische floral designer tot de absolute wereldtop. Stef Adriaenssens heeft namelijk zilver gewonnen op het Singapore Garden Festival.

Singapore Garden Festival
Het Singapore Garden Festival is het grootste bloemsierkunstevenement van de wereld. Meer dan 400.000 bezoekers vanuit alle windstreken bezochten het evenement dat plaatsvond in het door Unesco beschermde Gardens by the Bay. Veertien internationale floral designers werden uitgenodigd om mee te doen aan de bloemen-en plantenmanifestatie. De deelnemers kwamen uit de Verenigde Staten, Tsjechië, Zweden, Zuid-Korea, China, Japan, Singapore, Noorwegen, Duitsland, Rusland, Denemarken en België. “Elke floral designer mocht een zelfgekozen project uitwerken. Dat was niet gemakkelijk aangezien je een paar duizend kilometer van huis bent en je het hele project van A tot Z zelf moet uitvoeren. Structuren moeten gelast worden, je moet materialen en bloemen bestellen, assistenten regelen, vliegtuigtickets en hotels boeken, eten en slapen voorzien en dat alles binnen een erg beperkt budget. Bovendien is Singapore erg duur”, aldus Adriaenssens.

Advertising
 

Draaitollen
Adriaenssens maakte een constructie van 4 op 6 meter met plantaardige, bewegende draaitollen die varieerden in grootte. “Die draaitollen staan symbool voor het leven. We worden klein geboren en groeien op naar volwassenheid. Naargelang we ouder worden, gaat het stilaan trager. De tol valt op de grond en komt tot stilstand, de mens sterft.” De Gloriosa Rothschildiana, Asparagus asparagoides en rode en zwarte Cordyline Black Tie sierden de tollen.

Puffen
Alles moest in vier dagen gebeuren. Maximaal drie assistenten mochten meewerken aan de opbouw maar mochten de box niet betreden. “Opdat de oranje en gele gloriosa niet meteen zouden verwelken, werd de tentoonstellingstent continu op 23°C gekoeld. Dit is ontzettend koud als je weet dat het buiten 39°C is. Werken in deze koele tent lijkt leuk maar was het verre van ideaal omdat je regelmatig naar buiten moest en telkens een klop van de hamer kreeg door het temperatuurverschil.” Ondanks heel wat tegenslag met bestelde materialen, onvoorzienbare elektronische defecten, is Adriaenssens er dus toch in geslaagd om met de zilveren trofee aan de haal te gaan. Het Amerikaanse designteam Natasha Lisita en Daniel Schultz ging met het goud aan de haal.

Bron: HLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: