Begonia’s fleuren oktober op

De Begonia en de Bladbegonia zijn de ideale najaarsplanten. De bloeiende Begonia heeft bloemetjes in het rood, roze, oranje, wit en geel – of zelfs meerdere kleuren per plant. De troef van de Bladbegonia zit in het fluweelachtige blad met daarop prachtige bladtekeningen. Deze kunnen zilverachtig, roze of bordeauxrood zijn of verschillende tinten groen vertonen.

Oorsprong
De Begonia komt uit het warme, vochtige Nieuw-Guinea, het zuiden van Afrika en de Andes. Daarom ook dat de woonplant graag op een plaatsje met veel licht staat. Opgelet: tegen sterk zonlicht is de plant niet opgewassen. De naam ‘Begonia’ komt van Michel Bégon, een 17de-eeuwse botanicus en diplomaat uit Frankrijk.

Verzorging
Om de aarde van de plant vochtig te houden, heeft de plant twee keer per week water nodig. Een schotel onder de pot is hier de ideale manier om de plant van voldoende water te voorzien. Uitgebloeide bloemetjes haal je best weg en één keer per week wat bemesten zal het beste resultaat opleveren. Bovendien heeft de Begonia het zo niet op warmte temperaturen begrepen: zo’n 18°C is haar ideale temperatuur. Indien de plant te warm staat, verschrompelen de bladeren. Vanaf maart is het moment aangebroken om je Begonia te verpotten. Opgelet bij Bladbegonia: de plant kan grote bladeren krijgen, dus gun haar voldoende ruimte.

 

www.mooiwatplantendoen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.