Begonia: smaakvol, zelfs letterlijk [VIDEO]

Denk jij bij haar naam ook spontaan aan grootmoeders tijd? Bad habit! Eerherstel. Dat verdient de begonia en dat gaan we ze ook schenken. Ze surft vrolijk mee op de retrotrend, aan het keuzemenu komt geen eind en je vindt ze tegenwoordig in de coolste kleuren. Redenen genoeg om haar eens op het hoogste schavotje te hijsen.

Doorstaat de zintuigentest

Advertising
 

Zoveel mogelijk zintuigen activeren: daar komt het op aan en dan zit je gebeiteld met de begonia. Een felle beauty is ze al en met een keurige presentatie pak jij iedereen in op zicht. Tegenwoordig heb je zelfs geurende begonia’s: check reukzin. Dankzij het fluweelzachte blad van de bladbegonia mag je ook de tastzin afvinken. Er valt zelfs te proeven: de begonia is per slot van rekening eetbaar.

Kokerellen maar!

Wat dacht je van deze smakelijke foto’s? Als roerspatel in een cocktail, aangestampt met fleur de sel in een soep, of als finishing touch op een taart: de begonia is crispy, citrusachtig & fris. Wie zegt er dat je klanten nadien niet zelf met begonia’s aan de slag willen?

  1. Als smaakbrenger. Lekker in de soep: fleur de sel aangestampt met begoniabloempjes. Een smakelijke mix van zuur en zout.
  2. Voor zoetebekken: een overheerlijke pistache-citroencrèmetaart met gesuikerde begonia’s. Smeer de begoniabloemen in met eiwit, bestrooi met suiker en laat 4 tot 6 uur drogen in een oven van 40 °C. Of laat een hele dag en nacht aan de lucht drogen. De zure twist is heel verrassend.
  3. Als roerspatel. Bind de mooiste stelen met begoniabloemen vast aan het roerstaafje met behulp van bloemistentape. Het steeltje kan je achteraf opeten, het smaakt naar rabarber. Ook leuk: begoniablaadjes in je cocktail laten drijven.

TIP : Check altijd voor de zekerheid bij je leverancier of jouw begonia’s daadwerkelijk eetbaar zijn. Bestrijdingsmiddelen wil je niet consumeren. Er bestaan gespecialiseerde firma’s in eetbare bloemen. Of kweek ze 100 % bio in je shop en laat je klanten smullen!

>> mooiwatplantendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: