The battle of the champions

Op zondag 1 februari verwelkomde de beurs exclusief de eindselectie van de Belgische kandidaten voor het Europees kampioenschap bloemschikken. De Belgische kampioen Hendrik Olivier  en zijn twee volgers Sören Van Laer en Stefan van Berlo  streden voor een plaats op de Europese kampioenschappen in Italië. 

“De floristen ontvingen om 9 u ’s ochtends een kist met materialen. Enkel hiermee mochten ze aan de slag”, vertelt Marijke Walbers van KUFB. “Daarbij kregen ze ook de opdrachten waarna ze van 10 tot 16 u de tijd kregen om te werken.  De kandidaten kregen elk een stand toegewezen en konden elkaars werken niet aanschouwen.”

Advertising
 

De deelnemende floristen kregen drie opdrachten:  een rond gebonden boeket voor 8 maart, vrouwendag. (zonder frame, min. 50 cm doorsnee en met seasonal flowers), een bloemrijke tafel waarop een dienblad met fles en glazen moest staan en decoratie voor de achterkant van de catwalk tijdens een modeshow van Hugo Boss.

‘”De jury bestond uit drie Europees geschoolde floristen die op eenzelfde manier de creaties beoordeelden”, legt Marijke uit. “Bovendien was het een blinde jurering waarbij de juryleden enkel de afgewerkte stukken te zien kregen.”

De jury besliste om Sören Van Laer naar de Europese kampioenschappen te sturen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.