Van bankier naar florist

Tom Verhofstadt uit Melle was jarenlang bankdirecteur, net zoals zijn ouders en grootouders. Op zijn 38ste maakte Tom een markante carrièreswitch en ruilde een leven tussen cijfers en tabellen voor een leven tussen bloemen en planten.

 

Advertising

We ontmoeten Tom in zijn bloemenzaak in Evergem. Hij voelt zich ziek die dag maar besluit om me toch te ontvangen. Hij verontschuldigt zich uitgebreid. Tom staat gekend voor zijn enthousiaste spraakwaterval en zijn vriendelijke ontvangst. Maar uitgerekend vandaag gaat het praten moeilijk. Alhoewel, eens hij over zijn grote passie begint, kan zelfs een pijnlijke keel hem niet stoppen.

“Zonder dat iemand het wist ben ik bij een mental coach te rade geweest. Hij vroeg me wat de rode draad in mijn leven is. Daar moest ik niet lang over nadenken. Als kind al waren bloemen, planten en decoratie mijn leven. Maar wanneer je uit een bankiersfamilie komt, liggen de verwachtingen elders. Dankzij die coach heb ik de beslissing genomen en ben ik mij gaan omscholen in de tuinbouwschool in Melle. Ik wou op een zo kort mogelijke tijd mijn doel bereiken.”

 

Wedstrijden

Daar slaagde Tom wonderwel in. Op twee jaar tijd won hij maar liefst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: