Bange uren voor bloemenwinkels: toch geen sluiting

De tweede lockdown in België is van start gegaan. De bloemenhandelaars hebben echter bange uren beleefd. Oorspronkelijk leken ze hun deuren te moeten sluiten, maar finaal mogen bloemenwinkels dan toch open blijven. Decoratiezaken moeten wel sluiten.

Sinds 2 november geldt opnieuw een lockdown in België. Op de lijst van Binnenlandse Zaken met handelszaken die geopend mogen blijven staan naast voedingszaken, apotheken, garages en boekenwinkels gelukkig ook bloemen- en plantenzaken. Dat leek eerst niet het geval, wat voor verslagenheid zorgde. Met de belangrijke kerstperiode in aantocht zagen veel bloemisten hun harde inspanningen en omzet in rook opgaan.

Het verdriet maakte plaats voor opluchting toen het Ministerieel Besluit gepubliceerd werd, met daarin de melding dat bloemisten niet hoeven te sluiten. Al blijft het coronavirus natuurlijk aanwezig.

Ondanks het feit dat ze open mogen blijven, schakelen veel bloemisten over op afhaal en levering aan huis. Of ze spelen het uit als extra service.

Decoratiezaken moeten helaas wel de deuren sluiten. Zij krijgen geen uitzondering omdat ze volgens Binnenlandse Zaken niet tot de essentiële beroepen behoren. Zij mogen wel afhaal of levering aan huis voorzien.

One thought on “Bange uren voor bloemenwinkels: toch geen sluiting

  • Echt heel fijn dat de bloemenwinkel open mocht blijven tijdens de lockdown. Ik vind het ook echt een essentiële winkel. Het maakt je gelukkig en soms is een boeket geven ook noodzakelijk, in tijden van rouw bijvoorbeeld.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.