De Balkon- en Terrasplant van 2017 zijn bekend

Op initiatief van mooiwatplantendoen.nl zijn tijdens een bijeenkomst in kwekerij Festina Lente Tuin in Katwijk de Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2017 verkozen. De mediajury, die bestond uit groenjournalisten van Margriet, Eigen Huis & Tuin, Home and Garden en Libelle, hebben de hangbegonia uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar 2017. De Lantana ging met de titel ‘Terrasplant van het Jaar 2017’ aan de haal.

Advertising
 

De genomineerde balkon- en terrasplanten werden beoordeeld op criteria als zomeruitstraling, bloeicapaciteit, stijltrends en gebruiksgemak. De verkiezing van de Balkon- en Terrasplant van het Jaar is een manier om de productontwikkeling in de Nederlandse sierteelt uit te dragen. Vanaf komend voorjaar voert mooiwatplantendoen.nl wederom een promotiecampagne om via toonaangevende media consumenten te stimuleren meer planten te gebruiken op balkon en terras.

Balkonplant van het Jaar
Na de presentatie van de genomineerde balkonplanten door Michel Verbeek, productmanager bij Royal FloraHolland, kwam de jury met haar verdict: de hangbegonia was hun favoriet. “Van ouderwetsheid is geen sprake. De hangbegonia is helemaal van nu en kent tegenwoordig een enorme variatie van kleuren en soorten die de hele zomer doorbloeien. De plant is voor iedereen, ook voor de beginnende tuinier. En wie eenmaal een begonia op balkon heeft, krijgt geheid de smaak te pakken om nog meer bloeiende planten buiten te zetten,” aldus het juryrapport.

Terrasplant van het Jaar
Piet Alsemgeest, productmanager bij Royal FloraHolland, nam de presentatie van de genomineerde terrasplanten voor zijn rekening. Nadat elk jurylid had gestemd kwam de Lantana als winnaar uit de bus. Uit het juryrapport: “De Lantana is een echte terrastopper! Een rijke bloeier, de kruidige bladgeur en verschillende vormen maken de plant ideaal voor op het terras. De struikvormige Lantana met zomerse kleuren past uitstekend binnen de nieuwste stijltrends. Ook de aantrekkingskracht die de plant heeft op vlinders en honingbijen geven de plant een hoge meerwaarde.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: