Pas 1 jaar in België en al meteen Belgisch kampioen

Aymeric Chaouche uit Bornem is de beste Belgische jongere bloemsierkunst. Opvallend: het jonge talent is geboren in Frankrijk en nam al tweemaal deel aan dezelfde WorldSkills competitie in Frankrijk. “Ik zal heel trots zijn als ik België mag vertegenwoordigen in Rusland.”

Advertising
 

Fransman die in Bornem woont

Aymeric Chaouche, 21 jaar, komt uit de Midden-Franse stad Vichy en nam tweemaal op rij deel aan WorldSkills France. “Het eerste jaar behaalde ik een medaille van uitmuntendheid, het tweede jaar veroverde ik brons. Deze competitie is altijd mijn streefdoel geweest.”

 “België is een referentie in de bloemschikwereld.” — Aymeric Chaouche, Fransman met een hart voor België

Dat Aymeric aan de Belgische selecties mocht deelnemen, heeft hij te danken aan zijn verhuis naar Bornem. “Binnenkort woon ik een jaar in België. Als land is België echt een referentie in de bloemschikwereld. Dankzij de vele bloemenevenementen en dankzij het technisch meesterschap. België was voor mij dus een uitgelezen kans. Ik woon hier enorm graag en ik voel me zowel professioneel als persoonlijk al goed ingeburgerd.”

Top-3

Aymeric Chaouche haalde het na een halve finale in Gent en de grote finale in Ciney. De 23-jarige Waalse Noémie Tintigner pakte het zilver, de 18-jarige Cyril Demelle het brons.

“Ik was erg verrast maar enthousiast dat ik op het podium mocht klimmen. Het was magisch want hier heb ik altijd van gedroomd”, geniet Aymeric nog na.

Leerling van Sören Van Laer

Aymeric, sinds kort zelfstandig ondernemer, assisteerde het voorbije jaar meermaals de Belgische topflorist Sören Van Laer, die tweede werd op het EK voor jonge floristen. Zowel op Fleuramour in Alden Biesen als op de World Flora Expo in Taiwan, waar Sören goud won, kon hij veel bijleren.

“Sören is erg belangrijk voor mij als mentor. Hij heeft deze competitie, de WorldSkills Belgium, naar een mondiaal niveau gebracht. Als ik internationale kansen krijg, zal hij me zeker trainen en zijn kennis overbrengen. Ik waardeer zijn werk enorm, net zoals ik Moniek Vanden Berghe en Geert Pattyn bewonder. Ik zal niet aarzelen om hen tips te vragen.”

En nu naar Rusland?

Aymeric moet nu afwachten of hij met het Belgische beroepenteam mee mag naar de WorldSkills, het WK deze zomer in Kazan. “Ik kruis de vingers. Die beslissing ligt in handen van de organisatie van WorldSkills Belgium. Na een stage bepalen zij welke Belgische kampioenen mee mogen. Het zou alleszins een eer zijn om België te mogen vertegenwoordigen in Rusland.”

>> Volg Aymeric op Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: