Aymeric Chaouche Belgisch jeugdkampioen bloemstylen

Met grote trots kunnen we meedelen dat FLEUR CREATIEF designer Aymeric Chaouche is uitgeroepen tot Belgisch juniorenkampioen bloemstylen. Hij mag ons land vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap Eurofleurs in 2023!

Een professionele jury bestaande uit Moniek Vanden Berghe, Tom De Houwer, Frédéric Dupré en Nele Destoop bekroonde Aymeric Chaouche met de eerste plaats en het bijhorende Europees ticket, voor zijn kwalitatief verfijnd bloemwerk dat je kon bewonderen tijdens de expositie Féerie Florale van 3 tot 6 juni in Antwerpen.

De kandidaten, allen jonger dan 24 jaar en woonachtig in België, moesten vijf creatieve opdrachten tot een goed einde brengen. Drie van de opdrachten mochten ze thuis gedeeltelijk voorbereiden om ter plekke af te werken:

  • Een tafelarrangement voor 2 personen rond het thema ‘150 jaar Handelsbeurs’
  • Een ‘body decoration’ rond het thema ’10de editie Fleurs Des Dames’
  • Een plantenarrangement over het thema ‘Green City’

Daarnaast waren er ook twee verrassingsopdrachten. Een daarvan voerden de deelnemers ‘s avonds live uit op het podium.

Voor Aymeric Chaouche is het de zoveelste bekroning. De in Frankrijk geboren florist woont al enkele jaren in België en baat samen met partner Sören Van Laer een bloemenatelier uit in Bornem. Daarover lees je hier meer. Daarnaast is hij een graag geziene gast op florale demonstraties, workshops, wedstrijden en tentoonstellingen.


Het volledige podium

Het Belgisch juniorenkampioenschap was een organisatie van de KUFB. Het zilver ging naar Justine Givron 🥈, het brons naar Elise Bertels 🥉.

We feliciteren ook graag de andere kandidaten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.