Arrangeurs duelleren tijdens Hana Ike Battles

Op donderdag 3 november vonden op de IFTF in Vijfhuizen Hana Ike Battles plaats. Onder andere Dini Holtrop, Syo Sogabe en Tomasz Kucynski namen deel aan de battles in Vijfhuizen. Eerder deze week was de FloraHolland Trade Fair ook al het decor voor de moderne, Japanse versie van een bloemschikwedstrijd. Daar ging de Japanner Nakao Nariaki met de overwinning aan de haal. De winnaars stoten door naar de finale op 4 november, die opnieuw plaatsvindt op de FloraHolland Trade Fair.

Hana Ike
Hana-wat? De Hana Ike Battle komt uit Japan, het land met de rijke geschiedenis van de Ike Bana-bloemsierkunst. Hana staat voor “bloem”, Ike voor “leven”. Tijdens de battles draait het erom dat de floral designers binnen de vijf minuten een spectaculair bloemstuk te maken én het publiek weten te entertainen. Na de gong beslissen de toeschouwers wie de verdiende winnaar is. De winnaars met de hoogste scores, nemen het tegen elkaar op in de finale. Het is de spannende combinatie van nieuwe bloemsierkunst en boeiend entertainment. Presentator en commentator van dienst Michel de Kok (Holland Flower Web) noemt het niet voor niets “floritainment”.

Eerste ronde
Tijdens de eerste ronde namen Syo Sogabe en Dini Holtrop het tegen elkaar op. Sogabe moest de duimen leggen voor Holtrop.

Tweede ronde
Tijdens de tweede ronde stond Lily Beelen tegenover Mario Hirama. Momentje van opschudding tijdens de wedstrijd: de creatie raakte uit balans en dreigde te vallen, maar werd net op tijd opgevangen. Na vijf spannende minuten, kwam de kleurrijke creatie op basis van gerbera’s van Lily als overtuigende winnaar uit deze ronde.

Derde ronde
Tijdens de laatste ronde stonden de Pool Tomasz Kucynski en de Sloveense Iza Tkaczyk in de arena. De voorkeur van toeschouwers ging bijna unaniem uit naar het werk van Tomasz. Tomasz neemt het in de finale op tegen Lily.

Finale
Beide finalisten kozen voor een eerder romantische creatie. Na een zenuwslopende finale, beslisten de omstanders om Tomasz Kucynski tot winnaar te kronen.

Proficiat aan alle deelnemers!

Wil jij ook zo’n battle bijwonen? Geïnteresseerden kunnen zich nu nog naar de FloraHolland Trade Fair haasten. Daar gaat vanmiddag van 12.30 tot 13.30 uur de finale door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.