De aparte biotoop van Blooming : bloemenzaak in Brussels shopparadijs [GALERIJ]

Wat dacht je van collega’s die niet één maar drie bloemenzaken uitbaten? Blooming is gelegen in het moderne shoppingcenter Docks Bruxsel, terwijl ’t Groen winkels heeft in het licht verstedelijkte Berlare en in het landelijke Wichelen. Nieuwsgierig als we zijn, trokken we meteen naar het shoppingcentrum. Daar maken Kim Peeters en Steven Lyppens één jaar na de opening van Blooming een positieve balans op.


Shoppingcentra zijn niet meteen mijn ding maar ik wil zonder vooroordelen een bezoek brengen aan Blooming. Buiten alle verwachtingen bereik ik het winkelcentrum zonder file of betogingen. Je hoeft helemaal het drukke centrum van Brussel niet in en wegwijzers loodsen me haast automatisch naar de ondergrondse parking.

Advertising

Als je lid wordt van Docks Bruxsel mag je twee uur gratis parkeren, lees ik. Ook het openbaar vervoer is vlakbij. De eerste roltrap die ik tegenkom in de parking is meteen bingo. Ik kom precies waar ik moet zijn. Als dat geen perfecte ligging is?

 

INDUSTRIËLE LOOK
Het pand ligt op een strategische hoek met grote etalages aan weerszijden. “We hebben de winkel zoveel mogelijk zelf ingericht, zonder interieurarchitect.” Steven en Kim kozen voor een budgetvriendelijke inrichting en industriële look. Zo is het hoge plafond niet afgewerkt en zijn alle technische leidingen van de brandbeveiliging zichtbaar.

“Hier vind je geen valse plafonds zoals in andere winkels. De muren zijn wit geschilderd zodat de winkel er ruim en luchtig uitziet”, zegt Kim. De grote legvakken benadrukken de royale hoogte en zijn met een stelling verstelbaar naargelang de grootte van de potten en planten. Boven de toog in ruwe planken hangen acht lichtarmaturen type ‘Diamond’ van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *