Angelica Lacarbonara kleurt Valentijn romantisch rood

Begin februari, wanneer het bijna Valentijnsdag is, is floral designer Angelica Lacarbonara te vinden in het prachtige Italiaanse plaatsje Rovigo. Daar inspireert ze andere bloemisten inspireert met haar kenmerkende schikkingen. Een van haar projecten bestaat uit boeketten op basis van één bloem. Zo selecteerde Angelica voor een bruiloft de Porta Nova Red Naomi, die ze de ‘koningin van de bloemen’ noemt. Porta Nova ging langs bij de Italiaanse designer om te zien hoe ze met de bloem aan de slag ging. 

Angelica Lacarbonara
Angelica beschrijft haar stijl op een manier zoals alleen een echte kunstenaar dat kan. “Ik denk dat ik twee zielen heb, een technische en een decoratieve. Die wisselen elkaar af, afhankelijk van mijn stemming en hoe creatief ik me op dat moment voel”, vertelt ze.

Angelica is haar hele leven al een creatieve persoonlijkheid. Voordat ze bloemist werd, werkte ze in het familiebedrijf. Daar hield ze zich bezig met decoratie, maar niet met bloemen. Toen iemand haar liet kennismaken met de bloemsierkunst besloot ze haar eigen weg te gaan. De toewijding en passie voor het vak zijn met de loop der jaren blijven groeien. Dat resulteerde uiteindelijk in de opening van haar eigen winkel.

Een bruiloft met Porta Nova Red Naomi
Angelica vertelt over bijzondere huwelijksdecoraties waarbij ze voornamelijk Porta Nova rozen had gebruikt. “Het overkoepelende thema van de bruiloft was rood, en ik werd gevraagd om een eenvoudig, strak ontwerp te maken. Ik gebruikte rechthoekige vormen omdat die goed pasten bij de architectuur van de kerk”, vertelt ze.

Inspiratie
Als floral designer haalt Angelica haar inspiratie uit de uitdaging van haar projecten, de bloemen waarmee ze werkt en uit mode. Ze is dol op haar werk als bloemist en alles wat daarbij komt kijken: “Door de verschillende aspecten van mijn werk, zoals cursussen, wedstrijden en demonstraties, heb ik van de veelzijdigheid van de bloemsierkunst mogen proeven. Daardoor heb ik geleerd dat je vrij bent om te creëren, zonder beperkingen en grenzen. En net omdat ik vrij ben om te creëren, kan ik mijn gedachten en ideeën tot leven brengen.”

Bron: portanova.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.