André van Duin deelt bloemen uit op Tulpendag

In Amsterdam is zaterdag 15 januari een nieuw seizoen voor snijtulpen van start gegaan. Vanwege de coronamaatregelen bleek de traditionele pluktuin op de Dam pal voor het Koninklijk Paleis niet mogelijk. Als alternatief voer een tulpenboot met André van Duin over de Amsterdamse grachten en stapten kwekers op de fiets om duizenden mensen in de stad te verrassen met kleurrijke boeketten.

Omdat het internationale thema van het tulpenseizoen 2022 ‘Share Happiness’ is, kreeg het enthousiaste publiek twee bossen: een om zelf van te genieten en een om een ander blij mee te maken.

André van Duin op de tulpenboot. ©TPN/VidiPhoto

Arjan Smit, voorzitter van het kwekerscollectief TPN: “Het zijn voor veel mensen sombere en onzekere tijden door de aanhoudende pandemie. Daarom kunnen we best wel wat blijheid gebruiken. Met het uitreiken van een tulpenboeket tover je automatisch een glimlach op het gezicht. Dat is wat wij jaarlijks zien en ervaren op Tulpendag. Als kwekers zijn wij trots dat onze voorjaarsbloem de afgelopen tijd tot symbool van positivisme en vrolijkheid is uitgegroeid. Niet alleen in Nederland, maar ook in België en de rest van de wereld.”

André van Duin deelt op coronaveilige wijze tulpen uit. ©TPN/VidiPhoto

Eigen tulp voor André Van Duin

André van Duin met zijn eigen tulp. ©TPN/VidiPhoto

André van Duin kreeg voor zijn 75ste verjaardag ook zijn eigen tulp aangeboden, de ‘André 75’: een pioentulp in vrolijk geel met dubbele bloemen. De Nederlandse komiek heeft de pioentulp zelf gekozen. “Ik ben heel vereerd. De tulp is mijn lievelingsbloem, omdat het de enige bloem is die nog een stukje doorgroeit in de vaas.”


Tulpendag

Tulpendag vindt sinds 2012 jaarlijks plaats op de derde zaterdag van januari. Met de viering wordt de officiële start van het nieuwe en internationale snijtulpenseizoen ingeluid. Van januari tot en met mei is deze voorjaarsbloem in meer dan 1.000 verschillende soorten verkrijgbaar. Nederland is wereldwijd de grootste producent van tulpen.

Foto’s: ©TPN/VidiPhoto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.