Amaryllis, please!

Van week 48 t/m week 52 zet de Bloemenagenda de Amaryllis of Hippeastrum centraal.

De herkomst
Wie benieuwd is naar de geboortegrond van de amaryllis moet naar Zuid- en Midden-Amerika en het Caribische gebied. Deze stralende bloem is een afstammeling van de narcisfamilie en groeit uit een bol. Wist u dat de naam amaryllis komt van het Griekse ‘amarussein’? Dit betekent ‘fonkelend’ of ‘stralend’.

Kleuren en vormen van de amaryllis
De bloemblaadjes van de amaryllis zijn heel bijzonder; ze lijken wel van prachtig fluweel. Qua kleuren zijn ze er in het wit, rood, geel, roze, (zalm)roze, paars, oranje en tweekleurig. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel. De amaryllis heeft geen blad. Vandaar dat men haar in de Verenigde Staten ook wel een ‘Naked Lady’ noemt.

Zo maakt u een amaryllisboeket
De amaryllis laat zich goed combineren en neemt moeiteloos verschillende stijlen aan. Uw klant heeft zin in eenvoud? Combineer dan amaryllis met Viburnum. Liever iets uitbundiger, maar toch nog ingetogen? Maak een prachtig wit boeket met amaryllis, seringen en Magnolia. Ook een robuust boeket is mogelijk. Neem een stevige vaas en plaats hierin Ilex en Amaryllisbollen. Zo creëert u een boeket waar niemand omheen kan!

Symboliek van de amaryllis
De amaryllis symboliseert trots en betoverende schoonheid. Ze geeft een gevoel van vriendschap en genegenheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.