Achter de schermen van een – tulpenbroeierij

De tulp staat in de maand januari centraal op de Bloemenagenda, om deze reden bieden wij u een kijkje achter de schermen bij tulpenbroeierij Triflor.

Triflor B.V. voert iedere dag aan op de Bloemistenklok Naaldwijk en biedt zijn tulpen via Klokservice aan op locatie Eelde. Kweker Mark Wester is erg te spreken over deze afzetmogelijkheid, op deze manier levert hij rechtstreeks aan bloemisten, arrangeurs, zelfstandig inkopende tuincentra en lijnrijders. Deze doelgroep staat direct in contact met de consument dat heel waardevol kan zijn. Daarnaast wordt het nu nog interessanter omdat de partijheffing is komen te vervallen.

 

Mark Wester vertelt: “Wij als Triflor produceren bijna alleen maar exclusieve tulpen in het gefranjerde, dubbele en parkieten sortiment. Deze tulpen belanden bijna geheel in het buitenland omdat ze op de exportklokken erg gewild zijn. Op de Bloemistenklok kunnen wij kleine partijen van een kortere sortering brengen. Dit geeft de Nederlandse bloemist  kans om kennis te maken met ons sortiment tegen een aantrekkelijke prijs. Daarnaast lijkt het ons erg leuk om via social media terugkoppeling te krijgen van de bloemisten, zodat wij ons assortiment voor de Bloemistenklok nog beter kunnen afstemmen. Wij houden u meerder keren per week op de hoogte via Twitter en Facebook over onze aanvoer en nieuwigheden die er aan zitten te komen.”

Verzorgingstips van de kweker

  • Snijd de stelen schuin af.
  • Zet de tulpen in een goed schoongemaakte emmer of vaas met koud water.
  • Bewaar tulpen koel en zorg ervoor dat ze niet in de volle zon of op de tocht staan.
  • Houd het waterniveau in de emmers of vazen goed in de gaten.
    Op de vaas groeien tulpen door. Houd hier rekening mee bij het schikken van bloemwerk.
  • Vermijd ethyleen bronnen, zoals rijpend fruit en uitlaatgassen.

Bron – floraholland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.