Aandoenlijk: bloemist gered dankzij crowdfunding

Bloemist Ghislain Deschoemaecker uit Kortrijk heeft via een crowdfundingsactie 24.622 euro opgehaald. Zijn bloemenzaak is hierdoor behoed voor een faillissement.

Door twee wegwerkzaamheden in zes jaar tijd dreigde de bloemen- en plantenzaak, annex kwekerij, van Ghislain op de Pottelberg in Kortrijk over kop te gaan.

Klanten konden zijn zaak niet meer bereiken, al anderhalf jaar was er geen passage meer. Zijn zuurverdiende spaarcenten, zo’n 30.000 tot 35.000 euro, raakten in geen tijd opgebruikt. Ghislain zag zich genoodzaakt zijn zaak te sluiten.

Tot zijn verdriet viraal ging en de onfortuinlijke bloemist ineens veel sympathie kreeg. De solidariteit was overweldigend: via crowdfunding werd 24.622 euro ingezameld. Ook komen de mensen weer bloemen en planten bij hem kopen, soms zelfs van ver.

“Ik ben blij dat dit nog kan, dat de mensen nog gevoelig zijn voor dit soort zaken”, reageert een klant. Ghislain zit intussen weer vol goede moed. “Ik ging normaal stoppen, maar nu ga ik nog tien jaar verder werken, denk ik.”

Keerzijde van de medaille: collega-bloemisten in Kortrijk verkopen nu weer minder. Dat wil Ghislain compenseren, door ook hun bloemen te verkopen.

>> Bekijk hier het filmpje op vrtnws.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: