Aalsmeer Flower Festival op 16 en 17 juni

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 wordt de vijfde editie van Aalsmeer Flower Festival gehouden. Het evenement laat bloemen en planten op hun mooist zien en verrast bezoekers met toepassingen in kunst en cultuur, design en food.

Aalsmeer Flower Festival speelt zich dit jaar af op twee locaties in Aalsmeer. In de voormalige veiling Bloemenlust (nu The Beach, Oosteinderweg) beelden arrangeurs het feestthema uit in bloemenarrangementen. Hier vinden ook de Hana Ike Battles plaats: korte, snelle wedstrijden tussen bloemstylisten naar Japans voorbeeld.

Speciaal voor het festival komen twee Japanse toparrangeurs naar Aalsmeer, waar zij de strijd aanbinden met Nederlandse bloemsierkunstenaars. Daarnaast zijn er presentaties van kunstenaars, het groene onderwijs en sierteeltbedrijven.

De andere locatie is tuinbouwmuseum de Historische Tuin, gelegen op een akker aan het water in Aalsmeer-Centrum (Praamplein). In het museum is tijdens het festival onder meer een tentoonstelling met de mooiste en nieuwste rozensoorten. In de veilingzaal worden publieksveilingen gehouden.

Ook zijn er bijzondere optredens en exposities. In de kassen van het museum worden nog vele oude, geurende bloemsoorten gekweekt.

>> aalsmeerflowerfestival.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *