9 stralende zomerbloemen voor ‘n zonnig boeket

De geur van zonnebrand mengt zich met de geur van stralende zomerbloemen. Iedere dag word je vrolijk begroet door de enthousiaste zon die je boeket direct perfect uitlicht. En dat boeket hoeft in dit seizoen niet standaard in een vaas. Vang de mooiste dromen met bloemen, of draag ze in je haar. Maar voor welke bloemen kies je? Ga helemaal los.

Advertising
 

Celosia Mooiwatbloemendoen.nl

CELOSIA

Maak een feestje van het vrolijkste seizoen met verrassende krullen en pluimen. Meng de Celosia met andere bloemen in een boeket en het heeft direct een exclusieve uitstraling. Stijlvol zomers! De vaak felgekleurde kam is vergroeid aan de stengel en de werkelijke bloemen zitten aan de zijkanten van de kam. Vaak met honderden tegelijk. De kleuren van de bloem matchen perfect bij de zon: rood, oranje, geel en roze. Leuk om te weten: oorspronkelijk komt de Celosia uit de tropische delen van Azië en Afrika.


GLADIOOL

Er zijn zo’n 260 soorten en veel verschillende mogelijkheden en symbolieken. Zo is de knol van de Afrikaanse schone een lekkernij, antibuikkrampmiddel en splinterverwijderaar. Je werd en wordt ermee bedolven na een overwinning en bij een begrafenis laat je ermee zien dat je de overledene gaat missen. Daarnaast kun je er symbolisch een hart mee doorboren. De Gladiool staat voor overwinning, bewondering en trots, kracht en schoonheid. Maar laten we deze zomer vooral genieten van de stengels met prachtige bloemen. Kies voor wit, rood, geel, roze, paars, oranje, crème of voor meerdere kleuren per bloem.


GLORIOSA

Bij je zwierige zomerjurk past deze vrouwelijke, open, fragiele, exotische bloem perfect. Ze geeft zichzelf bloot en geeft de energie die ze uitstraalt met alle liefde door. De Latijnse naam betekent glorieus of roemvol. Ze wordt ook glorielelie, erekroon of vlammende lelie genoemd. Dit laatste omdat de blaadjes prachtige vlammen lijken. Ze bloemschikt dan ook heerlijk weg: van bijzondere Japanse bloemkunststukken tot een Jugendstil-look, bijna iedere stijl is mogelijk.


LATHYRUS

Deze pronkerwt was de lievelingsbloem van koningin Juliana. Maar er zijn meer redenen om deze prachtige bloem in je zomerboeket te steken. Lathyrus heeft een heerlijke zoete geur waar geen parfum tegenop kan. Ze bloeit rijk en in vele kleuren, dus je kunt altijd een perfect passende bij je dragen om heel veel ‘wat ruik je lekker’-complimenten te ontvangen. Kies voor wit, rood, roze, crème, crème-geel, oranje of gemengde kleuren. Deze prachtige bloem uit de vlinderbloemfamilie werd eind 17-de eeuw ontdekt in Sicilië. Ze symboliseert zachtaardigheid.


Allium Funnyhowflowersdothat.co.uk

ALLIUM

De zomer in je bol nemen we dit jaar letterlijk. De prachtige bollen maken het seizoen compleet. Allium is verkrijgbaar in de mooiste kleuren en bloeit lekker lang. Als je haar na het bloeien droogt, kun je er zelfs uitgebreid mee nazomeren. Pas wel op dat stengels en blad niet beschadigen, want dan krijg je met een typische uiengeur te maken. Ben je in een sierbui, neem dan een sierui!


DELPHINIUM

Het nichtje van de ranonkel maakt je keer op keer blij. De lange stengels van Delphinium vol kleine bloemetjes rinkelen geluidloos, om je op vrolijken. Voor bijen en vlinders kan de dag niet meer stuk na het vinden van de Delphinium. De bloemen hebben ongeveer 3 tot 7 blaadjes. De kleur van de bloemen kan paars, blauw, rood, geel of wit zijn. De bijnaam ridderspoor komt van het naar achter wijzende spoor aan iedere bloem.


Zonnebloem Bloemenagenda Mooiwatbloemendoen

ZONNEBLOEM

Is er een bloem zomerser dan de zonnebloem? Dat dachten wij ook. Deze vrolijke bloem maakt van ieder boeket een zomers boeket. Wist je trouwens dat de officiële naam van de zonnebloem Helianthus is? Een samenvoeging van het Griekse helios (zon) en anthos (bloem).


Sweet William - Funnyhowflowersdothat.co.uk

DUIZENDSCHOON

Duizendschoon is het mooiste meisje van de klas. Het lievelingetje van de leraar die met iedereen lijkt op te kunnen schieten. In de tuin trekt ze hommels, bijen en vlinders aan. En in de vaas… iedereen die haar ziet! Gelukkig kunnen we tijdens de zomermaanden extra vaak genieten van deze knappe dame.


CAMPANULA

Dat Campanula (ook wel klokje) bij de tijd is, spreekt voor zich met zo’n naam. Maar dé zomertijd is wanneer Campanula zich nog vaker laat zien. Als plant, maar ook als snijbloem! Bijen, hommels en vlinders zijn al fan. Grote kans dat jij deze zomer ook campanula in huis haalt.

Foto’s & tekst: mooiwatbloemendoen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.