9 pioenrozen waarop je trots kan zijn

De megacharmante pioenroos sprankelt hoogstens een zevental dagen: laat de mensen dus maar meteen urenlang genieten van dit sieraad. Tijdens een prachtige huwelijksdag of bij een glamoureus galafeest: met deze 9 pioensoorten pak je uit.

Pillow Talk

Pillow Talk is terecht een van de mooiste pioenen die er bestaat. De zachtroze bloemen van Pillow Talk zijn fijn en bescheiden maar tegelijkertijd immens groot en fluweelzacht. Ze heeft het gewoon allemaal!

Advertising
 


Princess Bride

Een prachtige witte pioen! In de knop ietwat blushing roze van kleur. Na een magische transformatie is deze roze kleur nergens meer te bekennen en is ze prachtig wit in een volmaakte bomvorm.


Class Act

Wat een verschijning! Eén van de grofste, witte pioenen die er bestaat. Je kunt gewoon niet om haar heen. Waar haar blaadjes eerst beige zijn, staat je een leuke verrassing te wachten. Deze worden namelijk spierwit en dat is natuurlijk een prachtig gezicht in de vaas!


Sarah Bernhardt

Denk je aan pioenen, dan denk je al snel aan Sarah Bernhardt, de bekendste pioen ter wereld. De roze bloesemkleur doet je echt denken aan het voorjaar, deze klassieker is eigenlijk onmisbaar.


Dinner Plate

Een prachtige, gevulde lila gekleurde pioen die niet voor niets de naam ‘Dinner Plate’ heeft gekregen. Ze wordt namelijk net zo groot als een dinerbord en behoort tot een van de grootste in zijn soort. Een pioen waar je dus gewoon niet omheen kan.


Etched Salmon

Een prachtig schouwspel, de duizenden blaadjes met een uitzonderlijke rose gouden kleur, die steeds donkerder worden richting het hart. Hou je van een perfect geshapete, exclusieve pioen? Wees er snel bij want Etched Salmon is razend populair en maar beperkt beschikbaar.


Coral Sunset

Coral Sunset is een prachtige oranje pioenroos die als een bloemvormige zomervakantie is. Veredelaar Samuel Wissing gaf Coral Sunset zijn naam in 1965. Vandaag de dag is deze pioen net zo fris, cool en trendy als in de jaren zestig, en Coral Sunset kan dit jaar nog weleens het kroonjuweel van vele boeketten worden.


Coral Charm

Coral charm is een van de zeldzame pioensoorten die na een tijdje verandert van kleur. Na een dag of drie zal de pioen langzaam beginnen te veranderen van zoetroze naar levend koraal en ze zal blijven veranderen tot de ultieme finale: een levendige crèmekleur die je verrast. In alle eerlijkheid, een foto doet Coral Charm geen eer aan. Laten we zeggen dat het je een idee geeft van hoe deze betoverende charmeur eruit ziet!


Lois Choice 

Met Living Coral of koraalroze als de kleur van dit jaar, kan er een run zijn voor deze schoonheid. En dat begrijpen wij maar al te goed! Lois Choice is een bijna onmogelijke prachtige koraalpioen. In bloei transformeren haar bloemen van kleine rozenknopjes in enorme ballen. Met haar adembenemende kleur en sfeerverhogende persoonlijkheid is de altijd populaire Lois Choice altijd in trek.


TIP

Handig: op de website van My Peony Society kan je de pioenrozen filteren per thema waaronder Zomerbruiloft, Zomergoud, Droomboeketten, Romantiek in ’t Roos, Pioenen in een vaas,… My Peony Society is trouwens ’s werelds meest gerenommeerde verbond van kwekers, handelaars, bloemisten en arrangeurs.

>> mypeonysociety.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: