8 tricks om te stylen als een bloemist

Hoe maak je een spectaculair boeket? Welke pot verdient die crazy plant? Een mini-workshop floral design in 8 stappen die je de kneepjes van het vak leert.

Dit seizoen zijn boeketten en planten vooral opvallend en excentriek. Ze zijn vrolijker, uitbundiger en kleurrijker dan ooit. Optimistisch, extravagant en altijd Instagram-waardig. Kleuren, potten en objecten hoeven niet meer bij elkaar te passen, juist niet. Zolang je zorgvuldig alles bij elkaar cureert, blijft het smaakvol.

Advertising
 

Kies voor een contrast in kleur en gekke frappante vormen die impact maken. Maak indruk met markante vormentaal. Ga voor een stijltje dat vrolijk maakt. Streef naar happy vibes. Nodig uit tot lol, creativiteit en verwondering. En vooral: ga je te buiten. De ultieme extreme combinatie van vormen, kleuren en texturen bestaat uit geverfde, natuurlijke, echte, onechte, verse én gedroogde bloemen. Alles is toegestaan en regels zijn er niet.

# 1

Bouwen met gerbera’s is als Lego. Je krijgt een prachtig resultaat en het is enig om te maken! Schik de bloemen in verschillende, elkaar opvolgende hoogtes en monteer ze met binddraad aan een buigzame tak.

Bloemen: GERBERA GERMINI – SPIDER LADY – LILIUM LOTUS QUEEN
 
Bijzettafel van Fest, gestreepte vaas vna OYOY Living, lila vaasje van Hello its Pansy

# 2

Met UITGESPROKEN BLADGROEN kun je een boeket snel een andere opvallende vorm geven, zoals dit boeket dat doet denken aan een vaas met oren.

Bloemen: IRIS BLUE MAGIC, PALMBLAD
 
Vaas en bijzettafel &Klevering

# 3

Een eenvoudige plantenstandaard kun je met een bord erop ook gebruiken als VOETSTUK VOOR EEN PLANT, dan wordt het ineens een echt statementpiece. Liever bloemen? Gebruik voor de verandering een stuk kippengaas in plaats van een vaas met water om een boeket in te schikken, dan zijn de mogelijkheden helemaal eindeloos.

Plant: MEDINILLA DOLCE VITA

# 4

Zo kan het ook, bloeiende planten op een andere manier gestyled. Een bloempot kan op zich al een kunstwerk zijn. Kies eens voor een uitgesproken gekke vorm die een MOOI CONTRAST vormt met het blad van de plant die je erin wilt plaatsen. Kies zachte rondingen voor een plant met scherp blad en een pot met een scherp silhouet voor een plant met verfijnd of rond groen. Of zet meerdere grote potten met dezelfde planten eens bij elkaar in opvallend gevormde potten op verschillende hoogtes.

Planten: MEDINILLA MAGNIFICA, PHILODENDRON PEDATUM RED SQUAMIFERUM, HYPOESTES SANGUINOLENTA ROZE POLKADOT, SPLASH SELECT WHITE, FITTONIA PINK FOREST FLAME
 
Stoel Pols Potten, foam vloertegel Rubber magazijn, grote pot Nieuwkoop Europe, object papiermaché Atelier Klimproducties

# 5

Ook leuk, MEERDERE PLANTEN COMBINEREN in één pot! Probeer het maar eens. Kies voor verschil in kleur, uitstraling en vorm. Wel handig om op te letten: kies voor planten die hetzelfde ritme prefereren van water geven, hoeveelheid zon en daglicht. Zo zullen ze gelukkig samenwonen. Deze geweldige bloempot kun je zelf maken van bamboestokken die je om een gladde pot of emmer lijmt en daarna roze verft.

Planten: FICUS LIRATA, TRADESCANTIA NANOUK, HYPOESTES

# 6

Zeg het met verf, durf te sprayen, ook die takken en bloemen en zelfs de vaas! Kies voor een zelf geverfde vaas of metallic geverfd bloeiend gras in plaats van regulier bladgroen voor in een boeket en je hebt direct een ultiem kleur- en vormenspel. Zo maak je van elk boeket meteen een BIJZONDERE BLIKVANGER.

Bloemen: LILA TULIPA DOUBLE PRICE PURPLE, TULIPA GEVERFD SALMON, BLADGROEN: BLOEIEND GRAS, ZACHTROZE METALLIC GEVERFD

Bijzettafel Fest

# 7


Mooi! Dit boeket wordt op handen gedragen door de BIJZONDER GEVORMDE VAAS, die op zichzelf al een lust voor het oog is. Laat staan hoe ze samen schitteren. En voor zo’n prachtig boeket is alleen wat binddraad nodig.

Bloemen: GERBERA GERMINI MARINE | vaas HKliving

# 8

Geef je bloemstuk een eigen plek om te shinen, zet je bloemen OP EEN SOKKEL of in een aparte nis en de hele ruimte zal oplichten. Happy vibes gegarandeerd.

Bloemen: GERBERA PASTA TOSCANA, TULIPA DUBBEL DOUBLE PRICE PURPLE, AQUA GEVERFD BLADGROEN, VAREN MINT GEVERFD, CHAMAEROPS, IRIS BLUE MAGIC, PAEONIA SARAH BERNHARDT
Bloemen: GERBERA SPIDER LADY CRACKER, TULIPA GEVERFD SALMON, GEEL GEVERFD BLADGROEN, DELPHINIUM, IRIS BLUE MAGIC, PAEONIA DR. ALEXANDER FLEMING, TULIPA FRANJE QUEENSLAND PINK, CELOSIA | Vaas en glazen presse papiers &Klevering

Tekst & foto’s: uit de Trend Collectie van mooiwatbloemendoen

www.mooiwatbloemendoen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.