5 Valentijnsboeketten voor elke soort liefde

Liefde bestaat in alle vormen: van passioneel tot vriendschappelijk. Bied jouw klanten voor elk soort liefde een geschikt boeket aan.

Passionele liefde

De oude Grieken onderscheiden verschillende soorten liefde. Eros – vernoemd naar de Griekse god van liefde en vruchtbaarheid – is de romantische, hartstochtelijke en fysieke liefde. Deze liefde staat voor seksuele liefde en verlangen naar de ander. Eros is een intense en vurige liefde die je voelt wanneer je niet van elkaar af kunt blijven.

Als er één bloem voor liefde staat, dan is het de roos wel. Geen wonder dat deze bloem in het boeket verwerkt is. Maar ook de anjer – symbool voor hartstocht, verlangen en romantiek – mag natuurlijk niet ontbreken. En anthurium. Om nog eens extra te benadrukken dat Eros een liefde vol passie is, kozen we voor een vaas in de vorm van een hart en intense rode en roze tinten.


Levenslange liefde

Een blijvende liefde: dat is Pragma. Het is een liefde die door de jaren heen volwassen is geworden. Dat maakt het een levenslange liefde, die niet met verloop van tijd vervaagt, maar altijd aanwezig blijft.

De kleur paars staat voor geborgenheid. En dat Pragma liefde voor het leven is, is terug te zien in de gekozen bloemen: zowel hyacint als violier staan er symbool voor. In de mix met anjer, clematis en delphinium zorgt dit voor een boeket om nooit te vergeten. Ook mooi: door te kiezen voor een vaas in dezelfde kleur(en) als de bloemen maak je er een liefdevol én kleurrijk feestje van. 


Vriendschappelijke liefde

Philia is het type liefde dat je meestal voor je vrienden voelt. Het is een niet-passionele liefde tussen mensen die zich gelijk aan elkaar voelen. Philia draait om loyaliteit, eerlijkheid en het delen van meningen en emoties. Die liefde kan je trouwens ook met je liefdespartner ervaren – vaak later in de relatie, wanneer de verliefdheid minder wordt.

Zo veelzijdig een vriendschap kan zijn, zo veelzijdig is ook dit boeket. Lelie, chrysant, gipskruid, leeuwenbek en anthurium zorgen voor een bont spektakel aan kleur, geur en vorm. Wist je dat lelie voor liefde staat en Anthurium voor gastvrijheid? Heel toepasselijk, dus. Als je hier je vriendschap niet mee bezegeld, weten wij het ook niet meer.


Universele liefde

Agape is de universele liefde; de liefde voor het totale universum. Deze liefde wordt ook wel als een universele vriendelijkheid gezien, waarbij je het beste voor hebt met andere mensen, de natuur en de wereld in z’n geheel. De oude Grieken geloofden dat mensen altijd omringd zijn door deze liefde.

In een Agape-boeket is iedere bloem – clematis, delphinium, ranonkel, distel en violier – welkom. Hoe kan het ook anders, met zo’n inclusieve liefde? Door het boeket letterlijk op een voetstuk(je) te plaatsen geef je ‘m nog meer ruimte om te shinen. 


Vertrouwde liefde

Storge is een vertrouwde liefde tussen personen die een sterke band hebben en verwantschap voelen. Deze liefde komt vooral voor binnen families, bijvoorbeeld als liefde van een ouder voor een kind.

Ouder-kind liefde vormt de basis voor dit boeket. Zo’n zorgende liefde vraagt om een lieflijk boeket met roze en witte bloemen. Anemoon staat symbool voor zorgzaamheid, terwijl de wolkjes gipskruid zachtheid uitstralen. Vul aan met zachte, liefdevolle bloemen als de roos, lisianthus, gerbera en margriet.


Foto’s & tekst: ©mooiwatbloemendoen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.