5 kanshebbers op “Beste Bloemenwinkel van Vlaanderen”

In november onthult de Belgische bloemistenfederatie KUFB haar winnaar in de zoektocht naar de beste bloemenzaak van Vlaanderen. FLEUR belicht de vijf bloemisten die nog steeds kans maken.


Veertien bloemenwinkels schreven zich in voor de preselecties, waarna ze het bezoek kregen van een mystery shopper. Een team van 7 juryleden beoordeelde de zaken op verschillende criteria en evalueerde de gekochte boeketten na 10 dagen.

De bekendmaking van de winnaar gaat door op zondag 21 november in het stadhuis van Dendermonde.

Dit zijn de 5 kanshebbers voor de award ‘Beste Bloemenwinkel van Vlaanderen’:

#1 | Puur passie (Galmaarden)

© Puur Passie

Davy Fredrix was bloemist op het Koninklijk Domein waar hij mee zorgde voor de decoratie voor officiële bezoeken en voor het huwelijk van Prins Laurent en Prinses Claire. Hij was ook leerkracht bloemschikken en toverde het pand uit 1850 om tot een mooie bloemenwinkel in Tollembeek, deelgemeente van Galmaarden in de provincie Vlaams-Brabant.

Het gebouw werd een huis en het huis is nu een thuis. Davy en zijn team streven ernaar om dit gevoel ook over te brengen naar hun klanten. Een (t)huis waar je ontspannen kan winkelen en ideeën opdoen. Maar ook waar je naar believen zelf kan komen bloemstukken maken.

Bezoek de website | Volg op Instagram | Volg op Facebook


#2 | ‘t Groene Huis (Bazel)

‘t Groene Huis vind je in het landelijke Bazel, deelgemeente van Kruibeke in de provincie Oost-Vlaanderen.

Kristien Tindemans was in 2012 al eens finaliste van de wedstrijd ‘Beste florist van België’.

In het filmpje hieronder stelt ze zichzelf en haar bloemenwinkel voor.

Bezoek de website | Volg op Instagram | Volg op Facebook


#3 | Flora (Roosdaal)

Frederike Van Vaerenbergh nam de bloemenwinkel van haar ouders over en runt tegenwoordig samen met haar man Peter Theunis de zaak in Roosdaal in de provincie Vlaams-Brabant. Frederike werd jaren geleden uitgenodigd om mee te werken aan de bloemendecoratie ter gelegenheid van de huwelijken van Prins Filip en Prinses Mathilde en van Prins Laurent en Prinses Claire. 

Elk seizoen ondergaat de bloemenwinkel een metamorfose. Bloemen Flora biedt collecties aan van D&M Deco, Quetzales, Rastelli, Flamant, Baobab Collection, Leonardo en vele andere.

Bezoek de website | Volg op Facebook


#4 | Crea-fleur (Oudsbergen)

© Crea-fleur

De tweede kandidaat komt uit fusiegemeente Oudsbergen in de provincie Limburg.

Leck en Jan van de moderne bloemenzaak Crea-fleur bieden hun klanten graag een “walhalla aan bloemen en planten” aan. Ze selecteren de mooiste kamer- en buitenplanten bij lokale kwekers en maken kleurrijke bloemstukken die perfect bij elk seizoen aansluiten.

Crea-fleur

Crea-fleur opende samen met de gemeente ook een pluktuin met 7.000 lokaal geteelde bloemen.

Bezoek de website | Volg op Instagram | Volg op Facebook


#5 | Bloemen D’hondt (Ronse)

In Oost-Vlaanderen strijdt Bloemen D’hondt mee voor de award. De zaak dateert al uit 1962 en werd twintig jaar geleden overgenomen door Bart D’hondt.

Bart D’hondt © Made-in

Vandaag werkt een team van 3 geschoolde floristen bijna dagdagelijks in het atelier om zowel klassieke als moderne boeketten en bloemstukken te maken.

De 140 m² grote winkel combineert verse snijbloemen van de veiling in Naaldwijk, een groot assortiment kamerplanten, bloemstukken, decoraties groot en klein, wenskaarten en zoveel meer…

Bekijk de website | Volg op Instagram | Volg op Facebook


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.