5 huisdiervriendelijke planten

De helft van de mensen bezit een huisdier. Dan weet je maar beter welke planten geen gevaar inhouden wanneer honden of katten er eens een hapje van nemen. Geen paniek: dit zijn de ideale planten voor hun bezorgde baasjes.

Advertising
 

Foto’s: mooiwatplantendoen.nl

Elk honden- of poezeneigenaar weet dat planten een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op huisdieren. Geen kat die geen plant van de vensterbank duwt om zelf in het zonnetje te gaan liggen. Geen hond die in een plantenbak geen graafproject ziet.

Dáár kunnen we niets aan doen, maar met gekke planten(namen) als graslelie, parapluplant, kattengras, olifantenpoot of bamboe weet je in ieder geval dat ze er niets aan overhouden. Ze zijn ook nog mooi om te zien, zelfs als je geen huisdieren hebt.


Graslelie

Lange, brede zachtgroene en witte linten waartussen nieuwe ‘kindjes’ groeien. Graslelie komt van origine uit zuidelijk Afrika.


Parapluplant

Hoge stengels met bovenin een kroon die aan een parasol of paraplu doet denken. Parapluplant groeit aan de oevers van de Nijl in Egypte.


Olifantenpoot

Stevige stam met daarop een vrolijke krullenbol van smalle groene linten. Olifantenpoot komt in het wild voor in Texas, Californië en Mexico waar hij wel 5-6 meter hoog kan worden.


Bamboe

Uit stevige stammetjes groeien groene blaadjes met bovenin een brede kruin. De stevige stam kan voor een kat ook dienstdoen als krabpaal. Panda’s eten niks liever.


Kattengras

Frisgroen en zacht, je haalt hiermee decoratief groenvoer in huis. Katten vinden kattengras meestal zo onweerstaanbaar dat ze de andere planten met rust laten.

 


VERZORGINGSTIPS

  • Al deze planten staan graag in het licht, maar niet in de volle zon.
  • Ze houden allemaal van een slokje. Laat dus de kluit niet uitdrogen.
  • Eens per maand een beetje plantenvoeding houdt ze sterk en gezond.
  • Heeft een huisdier een al te innige band met een plant ontwikkeld, dan kunnen beschadigde bladeren weggeknipt worden. Er zullen vanzelf weer nieuwe verschijnen.

STYLINGTIPS

Voor al deze groene dierenvrienden geldt dat ze gebaat zijn met een stevige pot, zodat ze niet te snel omvallen als er eens een nieuwsgierige neus in verdwijnt. Graslelie komt het mooist tot zijn recht als hangplant. Zet je hem op of in een kast, dan is een wat zwaardere pot een aanrader. Omdat alle dierenvrienden groen zijn, kunnen ze best wat drukte als basis gebruiken: potten in vrolijke kleuren, met opvallende reliëfs of mooie patronen.

>> mooiwatplantendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: