4 herfstcreaties van Philip Van Hal

Kan jij je ook uitleven met al die levendige herfstkleuren? Tussen het runnen van zijn bloemenzaak ‘The Green Spot’ in Leuven vond Philip Van Hal de tijd om vier herfstcreaties voor ons te maken.

DE NATUUR IS UNIEK

Wat maakt ‘The Green Spot’ uniek?

Philip Van Hal

Stijl

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Philip Van Hal: “Ik probeer altijd een aanbod te hebben van dingen die ik zelf in mijn eigen woonkamer zou willen hebben. Iets verkopen dat ik zelf niet mooi vind, is heel moeilijk voor mij en gebeurt zelden. Wat ik in mijn eigen woonkamer wil, zijn tijdloze dingen. Er mogen wel blikvangers tussen zitten maar iets mag niet na een jaar ‘out of fashion’ zijn. Een pot voor een plant bijvoorbeeld moet in jouw interieur passen maar moet best ook tijdloos zijn. Ieder jaar andere potten kopen doe je niet. Het nadeel van een blikvanger is, wanneer je nadien iets nieuw koopt, het er perfect bij moet passen. Of je moet het geld hebben en heel je interieur veranderen. Tijdloze objecten laten zich spontaan mixen en matchen met andere. Daar probeer ik me aan te houden. Zo zorg ik ervoor dat de collecties die ik aankoop altijd in het geheel passen.”

Herfstcreatie by Philip Van Hal

Blikvangers

Zijn blikvangers minder tijdloos?

“Soms wel. Op dit moment zijn technokleuren helemaal in en terug van weggeweest. Ik zat in de jury bij het eindexamen van Syntra en merkte dat de studenten voor hun vrij werk bezig waren met technokleuren zoals felrood, geel en groen en fluo. Dat heeft wel iets op zich maar ik weet op voorhand dat deze kleuren geen lang leven beschoren zijn. Voor de stand van een bedrijf of een kortstondig event, kan het natuurlijk wel want dan is opvallen de boodschap. In een interieur moet je ook leven. Bloemen en planten moeten rust brengen, zoals de decoratie. We proberen die rust ook door te trekken in bloemstukken en boeketten door met natuurlijke materialen te werken. Geverfde materialen zijn niet voor mij weggelegd. De hype rond droogbloemen is ook mijn ding niet. Er is in de natuur zoveel moois te vinden. Een droogbloem zal nooit hetzelfde gevoel van leven geven als een plant of bloem. Om toch op deze hype te springen, probeer ik iets te vinden waar ik wel achter sta. Zo werk ik bijvoorbeeld met grassen.”

Herfstcreatie by Philip Van Hal

Sfeer

Hoe breng je sfeer in jouw zaak?

“Door met kleuren te werken. Voor de etalages kies ik een thema en een kleur die terugkomen in de bloemstukken tot en met de kleur van de potten.”

Heb je thuis ook bloemen staan?

“Planten staan er in ieder geval. Nu mijn partner thuis werkt, zet ik wat meer bloemen. Zo heeft hij ook iets. Een huis zonder planten – zeker als je in de stad woont – kan ik mij niet voorstellen. Wonen op een appartement in de stad zonder planten voelt voor mij heel raar, alsof je van de natuur afgekoppeld bent.”

Herfstcreatie by Philip Van Hal

Daar komt stilaan verandering in?

“We hebben alles wat je je maar kan indenken op het vlak van technologie. Je kunt het bijna zo zot niet bedenken of het is er. Ik denk dat de jongeren hierdoor gefascineerd zijn door wat de natuur te bieden heeft omdat de natuur uniek is. Je moet niet op een knopje duwen om het te doen werken. Met een plant moet je bezig zijn en er zorg voor dragen. Je ziet weer jongeren die daarin super gepassioneerd zijn, planten bij hun naam kennen, specifiek achter een bepaalde plant vragen. Persoonlijk vind ik dat een heel leuke evolutie.”

Foto’s: Fleur Magazine by Joris Luyten

Reportage: Ingrid Allaerts

Herfstcreatie by Philip Van Hal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.