3x creatief met Freesia

Het Freesia assortiment is heel erg breed, er worden ruim 100 verschillende soorten Freesia’s aangevoerd bij Royal FloraHolland Er zijn 6 hoofdkleuren: roze, wit, geel, rood, oranje en blauw. Van deze 6 kleuren heb je ook pastelkleuren zoals lichtroze en peach!

Fabulous Freesia groepeert 38 Nederlandse kwekers die hun uiterste best doen om het hele jaar rond de mooiste Freesia’s met de lekkerste geur te telen! De Freesia is een hele levendige bloem, en hierom ook echt een beleving op de vaas. Alle knopjes van de lange kam komen één voor één langzaam open, elke dag krijgt uw vaas meer kleur en geur met een boeket Freesia’s.
Na het kiezen van jouw favoriete kleur heb je ook nog de keuze tussen enkele of dubbele bloemen. De Freesia is een van de meest arbeidsintensieve teelten, waarbij er erg veel handwerk bij komt kijken.
3x creatief met Freesia

Ga zelf aan de slag en gebruik de veelzijdigheid van de Freesia!


Krans met Freesia

Wat dacht je van deze Freesia-krans van #FreestyleFreesia en Flower Factor, gemaakt door Eglantine Blanckaert?


Kerstdecoratie met Freesia

Gemaakt door Pim van den Akker van Flower Factor


Frameboeket met Freesia

VBW Regio Team West organiseerde eind oktober 2022 een wedstrijd voor bloemisten, om hun bloemschikkunsten te tonen. Een van de opdrachten was het maken van een frameboeket met freesia’s. Doe inspiratie op!


Productkennis over de Freesia

  • Het begint allemaal met het stomen van de grond, als de grond waar je op wilt telen 60 minuten lang 60 graden warm is, tot aan 60 cm diep in de grond ben je ervan verzekerd dat alle virussen, schimmels, bacteriën en al het onkruid dood is.

De teelt
  • Daarna kunnen we beginnen met het planten van de knollen in de schone grond, want Freesia’s groeien uit een knol! In dit groeiproces is de temperatuur van de grond heel erg belangrijk! De gemiddelde temperatuur van de grond tijdens de teelt is 16,5 graden.
  • Wanneer de knollen zijn gepoot en de knop is aangemaakt, kan de plant gaan groeien, in de wintermaanden heeft de Freesia led-belichting nodig om mooie zware takken te produceren. Het energiegebruik voor de Freesia teelt is laag.

De oogst
  • De Freesia groeit vanuit een tak; dit noemen we ook wel de ‘hoofdtak’, aan de zijkanten van deze hoofdtak groeien er zijtakken die ook wel ‘haken’ worden genoemd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.