De Kromme Boom valt in de prijzen op Floraliën

De medewerkers en vrijwilligers van de sociale maatwerkplaats De Kromme Boom toverden hun stand op het Sint-Pietersplein om tot een florale replica van de Gentse haven. 

In de stand van De Kromme Boom hebben industrie en bloemenpracht elkaar gevonden. Verschillende havenpanorama’s en productieprocessen worden er uitgebeeld. Zo is de opvallende koeltoren van Electrabel bekleed met onder meer campanula’s van Addenda. Bijna 500 orchideeën stellen de stoomwolk boven de toren voor. Daarnaast balden meer dan 1300 planten samen tot een sinaasappel, waarmee de organisatie een ode brengt aan Gent als de grootste Europese sinaasappelsaphaven. Een met bloemen beklede gietkroes van ArcelorMittal bootst het productieproces van staal na.

Het brein achter deze stand, De Kromme Boom vzw, is een organisatie die mensen opvangt die door alle mazen van het net vallen. De vzw heeft haar naam niet gestolen volgens Marnix Boes, de bezieler van de organisatie: “We gaan ervan uit dat alle mensen waardevol zijn, ook als ze door omstandigheden van het rechte pad zijn geraakt. Plaats ze in de juiste omgeving, snoei ze wat bij, en ze zullen uitgroeien tot mooie mensen.”

De stand van de Kromme Boom werd gelauwerd met drie prijzen: de prijs voor de mooiste individuele deelname, de eerste prijs van de stad Gent en die voor beste stand voor balkon-en perkplanten. De Floraliën Gent zijn nog te bezoeken tot en met 1 mei 2016.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.