300.000 tulpen weg in 3 uur tijd

Het tulpenseizoen is met een stunt gestart. In 3 uur tijd werden in Antwerpen en Amsterdam liefst 300.000 tulpen geplukt door bezoekers in een speciale tulpenpluktuin.

Advertising
 

Tulpenpluktuin in Antwerpen

Zowat 6.500 mensen brachten zaterdag 18 januari een bezoek aan de gratis pluktuin die het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) had ingericht vlakbij het Centraal Station in Antwerpen. Deze dag markeert de start van het (snij)tulpenseizoen.

In totaal waren de 100.000 tulpen op drie uur tijd allemaal de deur uit.

“Met deze actie willen we duidelijk maken dat het voorjaarsseizoen voor bloemen en planten begonnen is. De tulp is slechts één van de bloemen die de lente inluiden. Daarnaast zijn er ook nog narcissen, druifjes en hyacinten”, zegt VLAM-woordvoerder Liliane Driesen.

Suske en Wiske

Het is al voor de derde keer dat VLAM een grote zone voor het Antwerpse station omvormt tot een veelkleurig tulpenveld. Deze pluktuin wordt samen met de Vlaamse siertelers opgezet. Thema dit jaar was ‘World of Colors’ en eregasten waren de striphelden Suske en Wiske. De bouw van de pluktuin startte om 7 uur en om 13 uur werd de tuin geopend voor het publiek. Drie uur later waren alle bloemen verdeeld. “De reacties waren bijzonder positief. Bloemen toveren daadwerkelijk een lach op ieders gezicht en ze verjagen de winterblues”, stelt Driesen.

 

Hoewel Nederland over het algemeen geassocieerd wordt met tulpen, produceert ook België naar schatting zo’n 60 miljoen tulpen. Dat komt neer op één procent van de wereldwijde productie. Veel Belgische tulpentelers zijn er echter niet meer. In totaal gaat het om een tiental telers. Tuliflor uit Wervik, dat de tulpen in de pluktuin aanleverde, is het enige gespecialiseerde bedrijf dat zich het hele jaar bezighoudt met de tulpenteelt.


Tulpenpluktuin in Amsterdam

In Nederland werd al voor het negende jaar op rij een pluktuin aangelegd op de Dam in Amsterdam. Nederlandse tulpenkwekers zorgden voor een kleurrijke mozaïek met 200.000 kleurrijke tulpen die binnen de 3 uur allemaal geplukt waren, door 15.000 Amsterdammers en toeristen.

De tuin werd onder grote belangstelling van de internationale pers geopend door wenskinderen van Make-A-Wish Nederland. Daarna kon het aanwezige publiek gratis een bos tulpen plukken.

Nederland produceert jaarlijks vier miljard tulpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: