3 vragen over… florale wedstrijden: meedoen of niet?

Wil je weten hoe een professionele jury jouw creativiteit en bloemschiktechniek beoordeelt? Dan is een florale wedstrijd absoluut iets voor jou. Maar heeft deelnemen wel zin? En, wat bereik je ermee? We vroegen het aan Martine Meeuwssen, een floriste met veel wedstrijdervaring.

Advertising
 

Martine Meeuwssen

         Martine Meeuwssen, 54 jaar

  • Winnares Fleuramour-wedstrijden 2016 (tafelversiering) en 2017 (tafelversiering+bruidsboeket)
  • Winnares Helleborus Award 2018

 

  1. WELK PROFIEL MOET JE HEBBEN ?

“Een ideale leeftijd bestaat niet. Jongeren willen hun niveau testen. Gevorderden nemen deel voor de kick, zoals ik. Het voornaamste is dat je creatief bent en jezelf profileert. Iedereen moet jouw creatie gezien hebben. Daarom maak ik vaak iets grotere stukken of iets wat nog niemand ooit heeft gezien. Je moet inspelen op het thema maar moet ook durven het normale te overstijgen. Anders doen dan iedereen: dat is de boodschap. Maar, om te winnen, moet je ook tactisch spelen. Als je weet wie de juryleden zijn, kan je op hun stijl inspelen. Er komen best wel veel facetten bij kijken.”

     2. HEEFT DEELNEMEN WEL ZIN ?

“Ja, absoluut! Je promoot jezelf ermee. Door deel te nemen aan florale wedstrijden, kennen heel veel mensen mij. Ik ben altijd freelancer geweest bij Tom De Houwer (dit jaar één van de ambassadeurs van Fleuramour, red.). Op grote evenementen, als assistent, dacht ik meermaals: dat kan ik ook. Elke florist moet gewoon eens aan een florale wedstrijd meedoen. Voor gezichtsverlies moet je niet bang zijn. Enkel de winnaars worden afgeroepen. En je leert altijd bij. Tijdens Fleuramour – Crystal & Flowers in april dacht ik goed ‘te zitten’ met mijn vegetatieve feestjurk, maar ik viel naast de prijzen. Dankzij het commentaar van de jury weet ik echter dat het de volgende keer iets uitbundiger mag.”

   3. WAT BEREIK JE ERMEE ? 

“Een supergoed gevoel. Deelnemen aan een florale wedstrijd moet je puur voor jezelf doen. Financieel levert het niks op, maar zo’n wedstrijd bewijst wel dat jij het ook kan.”

Waag de sprong en doe mee aan de florale wedstrijden van Fleuramour !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: