3 VRAGEN OVER…. een webshop

Heb jij een webshop? Of juist niet? Jan Verhelst, de 61-jarige uitbater van bloemenzaak Creabloemen uit Knokke, is mee met zijn tijd.

Advertising
 

1. WAAROM KIES JE VOOR EEN WEBSHOP ?

Jan Verhelst: “Als je nu niet mee bent, kan het moeilijk worden. Daar moet je realistisch in zijn. De bloemenbranche staat onder druk, er verdwijnen steeds meer zaken, we zijn een uitstervend ras. Komt daarbij dat de jeugd

veel online koopt plus de nieuwe concurrentie van bedrijven die alleen online verkopen zoals Bloomon. En, geloof me, dit zal niet de laatste zijn. Een webshop hebben is vandaag een noodzaak. In een koude wintermaand krijgen we zonder veel inspanningen een 7-tal bestellingen binnen, in de topmaanden zorgen de online aankopen voor een mooie extra omzet.”

2. HOE BEGIN JE ERAAN ?

“Wij hebben gekozen voor een samenwerking met Fleurop. Dat had als enorm voordeel dat wij bijna niks moesten doen. Zij maakten onze webshop aan, posten er foto’s van standaardboeketten op, plaatsten er de juiste prijzen bij en legden de link naar onze website. De webshop was bovendien direct gebruiksklaar. En, als ik zelf iets wil aanpassen, is dat geen enkel probleem. Handig is ook de tool waarbij je in een oogopslag het e-mailadres en het telefoonnummer van al je klanten ziet.”

3. IS ZOIETS MOEILIJK TE ONDERHOUDEN?

“Helemaal niet, omdat Fleurop geregeld updates uitvoert, de webshop vernieuwt en direct bijstand verleent. Bovendien behoud ik de vrijheid om de boeketten aan te passen op de webshop, want uiteindelijk moeten we ze zelf maken. Door het brede aanbod van Fleurop heb ik ook altijd champagne en wijn op stock. Dat is een mooi extraatje. Per verkocht boeket moeten we 10 % aan Fleurop afstaan, naast een vast maandelijks bedrag van 42 euro. Als ik zelf zo’n webshop in elkaar had moeten laten knutselen, had mij dat duizenden euro’s en veel tijd gekost.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.