3 tips voor een geslaagd communie- of lentefeest

De tijd van de communie- en lentefeesten breekt weer aan. Opnieuw een kans om je te profileren of om je (misschien) eens op glad ijs te begeven. Wij vroegen ervaringsdeskundige Annick Mertens om advies.

Advertising
 

1. WERK OP MAAT
“Respecteer het budget. Zo profileer je je als budgetvriendelijk. Het waanzinnigste dat ik mocht doen was een communiefeest versieren boven de 2000 euro, maar dat was een uitzondering. Bijlange niet alle ouders hebben veel

centen over voor het communiefeest van hun zoon of dochter. Respecteer dat en geef er een maximale creatieve invulling aan.”

“Ook voor beperkte budgetten kan je iets moois op tafel toveren. Voor een voetballer rol je bijvoorbeeld groene rollen gras (verkrijgbaar op bestelling bij tuincentra) uit over de tafels en plaats je bordjes met voetbalmotief. Met roze rozen scoor je al bij veel meisjes. Moet het echt goedkoop? Plaats vaasjes met gerbera’s. Voor 8 euro heb je een heel pak, ze brengen kleur en stralen vrolijkheid uit. In moderne, strakke woningen komen ze bovendien prachtig tot hun recht. Krijg je meer budget ? De laatste tijd duikt het communieboeket op, naar analogie met het bruidsboeket. Dat kan je afstemmen op de kleuren van de communiekledij.”

2. KRUIP IN DE DROOMWERELD VAN HET KIND
“Los van het budget, moet je je zo goed mogelijk in de droomwereld van het kind inleven. Informeer bij mama en papa waar de communicant van houdt, wat de hobby’s zijn, de interesses, de helden,… Het kind een onvergetelijke dag bezorgen : dat moet jouw doel zijn. Dat kan met één grote creatie of met verschillende kleine. Als je met een thema werkt, trek de lijn dan volledig door. Dat versterkt de droomwereld. Droomt het kind van een snoepfestijn, ga dan all the way. Versier de grote stoel vol snoep en bloemen. Maak snoepboeketten met eetbare bloemen. Hang aan het plafond piepschuimen bollen vol snoep in de lievelingskleur van het kind of in alle kleuren van de regenboog. Laat gewoon je fantasie de vrije loop…”

3. ZOEK PARTNERS MET DEZELFDE BELANGEN
“Wil je twee vliegen in één klap slaan ? Dan is een communiebeurs een prima idee. Verzamel collega-zelfstandigen die vanuit hun beroep ook met communiefeesten te maken hebben. Een fotograaf, een kapper, een kledingwinkel voor communicanten, een speciaalzaak in tafeldecoratie, een traiteur, een wijnhandelaar, verhuurfirma’s in springkastelen en tenten, een clown,… Zo’n communiebeurs heeft als groot voordeel dat de ouders geen tien keer moeten rondrijden, maar alles op één locatie kunnen regelen. Jij op jouw beurt profiteert van de klanten van jouw collega’s en vergroot jouw netwerk. Vraag zeker de e-mailadressen op van de bezoekers en van de andere standhouders. Succes gegarandeerd !”

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.