3 Tips hoe u inspeelt op een laag budget

Door de huidige economische situatie is de consument nog prijsbewuster geworden. Dit heeft een sterke invloed op de verkopen van de bloemist. Het is toch een ‘luxeproduct’ waar eerder op bezuinigd wordt. Speciaal voor de bloemist hebben wij 3 tips opgesteld hoe je kunt inspelen op een laag budget.
Tip 1: Werk naar het budget van de consument toe!
Bepaal wat het budget van de consument is. Dit is sterk afhankelijk van de markt waarin je actief bent. Voor de ene consument is het kleinere budget al € 7,5 en voor een andere consument zit dit op € 15. Als je weet wat het gemiddeld te besteden bedrag is, ben je al een heel eind. Vervolgens kan je hier naar toe werken en weet je wat je maximaal kan besteden aan de creatie van je klant.

Tip 2: Communiceer
Iets aanbieden wat ook interessant is voor de kleinere portemonnee, betekent nog niet dat je dit automatisch gaat verkopen. Zorg ervoor dat je hier duidelijk over communiceert. Zowel richting de consumenten die langslopen of binnenkomen als de consument die online actief is. Zeker op online gebied kan je consumenten verleiden die anders nooit bij je in de winkel zouden komen. Maak bijvoorbeeld een creatie binnen het kleinere budget, neem er een foto van en verspreid dit vervolgens via Facebook en Twitter. Zo kan je laten zien dat je ook voor het kleinere budget een prima optie bent!

Tip 3: Blijf bij jezelf!
Wat je ook doet, zorg er wel voor dat je bij jezelf blijft. Je winkel staat ergens voor en dit is onafhankelijk van het besteedbaar budget van de consument. Zorg er dus voor dat ook de creaties voor de wat kleinere portemonnee passen binnen het winkelbeeld dat je wilt uitstralen. Heb je bijvoorbeeld een exclusievere uitstraling als bloemist, maak dan creaties met die uitstraling, alleen wel met een kleiner budget. Ook eenvoud kan nog steeds een exclusieve uitstraling hebben.

www.floraholland.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.