3 superleuke verkoopacties voor jouw bloemenwinkel

Als bloemist heb je de power om voorbijgangers deze zomer te laten proeven van een onbezorgd vakantiegevoel. Kies voor één van deze drie superleuke verkoopactiviteiten en deel ze met ons!

Of je nu kiest voor zomeractie nummer 1, 2 of 3… Hiermee haal jij de mensen zeker over de (deur)drempel!

1. Festival-at-home ?

Een knallende festivalzomer zoals weleer gaan we nog niet tegemoet. Creëer daarom een festival-at-home-sfeer met zomerse beats, kleurrijke vlaggetjes en bloemenkransen voor je hele team. Laat je fleurige haarkrans buiten opmerken terwijl jij je mooiste bloemen uitstalt. Trek een leuk zelfgemaakt T-shirt aan (makkelijk te ontwerpen en helemaal niet duur!) met een fijne zinspeling zoals ‘Put flowers in your hair’, afficheer dat deze zomerse bloemenkroontjes ook te koop zijn, voor jezelf of als superorigineel cadeau voor je beste vriendin! Maak de zomersfeer compleet met een plukbloemenpresentatie, want bloemen plukken geeft een gevoel van vrijheid. Dan vergeet je even alle beperkingen… Mooi toch dat je als bloemist het verschil kunt maken?

2. Speel reisagent ✈

©Ilsy Says

Hoe we deze zomer vakantie vieren, is nog maar de vraag. Voor velen zal dit wellicht nog thuis in eigen land gebeuren. Hoe dan ook, als bloemist kun je altijd voor een fijne vakantiesfeer zorgen. Zo wordt zelfs een staycation een feestje.

Speel eens reisbureau en geef je klanten (op ‘n krijtbord) de keuze. Laat ze inchecken voor een zuiderse trip naar Toscane met een mediterraan boeket vol zonnebloemen en celosia. Laat ze boarden voor een vlucht naar de Caraïben dankzij een exotisch palet van calla en strelitzia (de paradijsvogelbloem). Of laat ze op safari trekken naar Zuid-Afrika, met tropische beauty’s als protea en gloriosa (die daar in het wild voorkomen).

3. Go all the way ?

©Bloemenbureau Holland

De zomer is hét moment om uit te pakken met stralende bloemen. Alle seizoenstoppers kunnen gevierd worden. De eerste pioenen, gladiolen en zonnebloemen. Heb je sommige bloemen jaarrond in de winkel? Vier dan het hoogseizoen. Zet een bord buiten en hang de vlag uit: het pioenenseizoen is begonnen! Ben jij dol op dahlia’s? Vier dan een dahliafeest als er weer volop dahlia’s zijn. Hoe persoonlijker, hoe beter!

Laat het ons weten!

Ben je enthousiast geworden? Suuuuper! Stuur ons een leuke foto van jouw zomeractie & wij delen ze op ons Instagramkanaal! Gratis reclame inbegrepen ?


Foto ©365dagenbloemen.nl

Tekst: FLEUR & 365dagenbloemen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.