25 jaar Germini – ‘Let’s dance!’ 

Met deze slogan introduceerde Terra Nigra 25 jaar geleden ‘the Germini’-lijn. Alle variëteiten werden in die tijd vernoemd naar beroemde dansen. En er is reden tot dansen.  Vijfentwintig jaar na de introductie, is de Germini-lijn nog steeds groeiende en wereldwijd een succesvol product.

In 1989 introduceerde Terra Nigra de eerste 6 Germini-variëteiten op de Internationale Hortifair in Aalsmeer (NL). Kent u Salsa, Sirtaki, Lambada, Ballet, Paso en Polka nog? De Germini heeft de Gerbera-industrie in de jaren ’90 een nieuwe impuls gegeven. Het verbeteren van de kwaliteit was de basis voor het Germini-concept. Met hogere productie dan de standaard gerbera’s, een uitstekend vaasleven, eenvoudigere verwerking en voordeligere transportmogelijkheden, door zijn kleinere diameter van 6 tot 8 centimeter, steeg de afzet snel na de introductie. In een korte tijd is het aantal Germini-variëteiten snel gegroeid en het percentage minigerbera’s heeft de standaard gerbera’s in Nederland overtroffen. Op dit moment zijn Nederland en Japan de grootste markten voor de Germini.

Germini is een handelsmerk van Terra Nigra en mag alleen gebruikt worden voor minigerberavariëteiten van Terra Nigra. Voor het seizoen 2014-2015, biedt Terra Nigra 75 Germini-variëteiten in een groot aantal kleuren aan.

Terra Nigra is een bekende Nederlandse veredelaar gespecialiseerd in veredelen, vermeerderen en verkopen van gerbera’s en rozen.

www.terranigra.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.