23ste editie Hoogstraten in groenten & bloemen

Op zaterdag 17, zondag 18 en maandag 19 september wordt in Hoogstraten de zomer symbolisch afgesloten met Hoogstraten in groenten & bloemen. Na de coronastilte van de afgelopen twee jaren, staat het voltallige team op scherp om er een topeditie van te maken.

Tijdens Hoogstraten in groenten & bloemen wordt het hele centrum van Hoogstraten omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende creaties in bloemen, groenten en fruit. De winkeliers en horeca zetten op zaterdag en zondag hun deuren open. Op zondag wordt de Vrijheid verkeersvrij gemaakt. Er is een kinderprogramma voorzien op het Begijnhof, er loopt een fotowedstrijd en ‘s avonds worden verschillende creaties feeëriek verlicht.

Advertising
 

Sinds 2012 is Tom De Houwer de vaste ontwerper van Hoogstraten in groenten & bloemen. Intussen heeft hij een internationaal team van ontwerpers rond zich verzameld van masterclass-studenten. Onder zijn leiding en coaching maken zij 30 nieuwe creaties speciaal voor Hoogstraten.


Kunstwerk ‘De grootste familie, daar zit muziek in’

Leuk weetje: voor de lancering van het nieuwe logo van Radio 2 werd bij WZC Stede Akkers het kunstwerk ‘De grootste familie, daar zit muziek in’ opgebouwd, een ontwerp van Tom De Houwer op vraag van FLEURAMOUR (foto onder). Ook bij de Sint-Katharinakerk kan je al een kunstwerk bewonderen: ‘The peaceful rebel’.

Een deel van de werken van Hoogstraten in groenten en bloemen is ook te bewonderen op FLEURAMOUR (23-26 september in Alden Biesen).

©Tom De Houwer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.