22 jaar & eigen bloemenzaak: Ophélie doet het [FOTO’S]

De jonge floriste Ophélie Depotter van Ofleurs in Couvin staat lachend in haar eigen bloemenwinkel. Het was al vroeg duidelijk waar haar roeping lag. Ze was altijd al geïnteresseerd in bloemen.

Advertising

Ophélie Depotter (22) studeerde in Gembloux. Meteen na haar studies startte ze haar eigen zaak, nu een jaar geleden. Het lot gaf haar een duwtje in die richting en ze greep haar kans.

“Om je het verhaal te vertellen, ik was net afgestudeerd. Mijn schoonbroer vertelde dat er een winkelpand leeg stond. Ik moest gaan kijken want het was zeker en vast iets voor mij. Ik stribbelde tegen en wou eerst werken voor een andere florist en ervaring opdoen. Maar toen een collega-florist stopte en het pand nog steeds leeg stond, heb ik toegehapt en ben gesprongen. Het is echt fijn om je eigen universum te creëren.”

Europees kampioenschap

Ophélie is tijdens ons bezoek volop bezig met de voorbereidingen voor de decoratie van de kapel van het stadhuis in Gent. De installatie – een meer dan 4 meter hoge constructie – viel te bewonderen op de Gentse Feesten. Daarna ging het richting Italië, dan naar Fleuramour in Bilzen en vervolgens naar Boedapest in Hongarije waar ze voor België deelnam aan EuroSkills, het EK voor beroepen. In de categorie ‘floral art’ finishte ze net binnen de top-10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: