20 rozen voor Coloma

De rozentuin van Coloma bestaat dit jaar 20 jaar. Daarom wordt de internationaal befaamde rozentuin in Sint-Pieters-Leeuw tussen 27 juni en 6 juli het decor van een unieke tentoonstelling: ‘Verborgen kunstschatten tussen de rozen’. Stefan Roosen en Françoise Vandonink nemen de florale inkleding voor hun rekening.

In het kasteel van domein Coloma, met meer dan 3.000 rozenvariëteiten uit alle hoeken van de wereld de grootste rozentuin van Europa, worden enkele kunstschatten uit de kunstcollectie van de Vlaamse Gemeenschap tentoongesteld. In samenwerking met het Agentschap Kunsten en Erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw werd een selectie gemaakt van dertig prachtige kunstwerken, zowel schilderijen als beelden. Je kan er onder meer werken van Panamarenko en Roger Raveel terugvinden. Deze kunstwerken zullen in de bloemen gezet worden door topfloristen Françoise Vandonink en Stefan Roosen. Een niet te missen staaltje van florale kunst!

Deze tentoonstelling in het kasteel wordt 10 dagen opengesteld voor het grote publiek. De toegangsprijs bedraagt 10 €/pp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.