10000 irissen kleuren Londense galerij

De Britse kunstenares Rebecca Louise Law heeft in de NOW Gallery, dat zich in het Londense Greenwich bevindt, 10000 verse irissen met koperdraad aan het plafond bevestigd.

Met haar ‘The iris’ haalt Law de natuur naar binnen. Ze wil de stadia van schoonheid en vergankelijkheid aan de hand van een levendig kleurenpalet dat bestaat uit blauwe, paarse, gele en witte bloemen in kaart brengen: “Ik vind het leuk om kleine, mooie natuurobjecten vast te leggen en ze vervolgens in een kunstwerk te gieten dat zonder enige tijdsdruk bewonderd kan worden”, zegt Law. “De schoonheid van de aarde bewaren, koesteren, vieren en delen is mijn drijfveer.”

De bloemen drogen naarmate het einde van exhibitie (7 mei 2017) nadert. Zo wil Law de bezoekers de kans geven om de natuurlijke gang van het leven – en de daarbij horende vergankelijkheid – te bewonderen: “We kijken ernaar uit om te zien hoe haar tentoonstelling de komende drie maanden zal evolueren”, aldus Jemima Burrill, de curator van de NOW Gallery. “De overgang van verse naar gedroogde bloemen die op poëtische en onvoorspelbare wijze de ruimte sieren vanaf het plafond, spreekt tot de verbeelding.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.