Hitomi Gilliam onthult mooiste tuinrozen voor jouw bruidswerk

Bruidsboeketten, hoe maak je ze speciaal? Hitomi Gilliam, één van ‘s werelds beste floral designers, geeft een antwoord op die vraag.

Misschien kies je één bepaalde variëteit als kenmerkende bloem in je bruidsboeket. De favoriet voor velen blijft de tuinroos. Maar wat combineer je met die roos in je bruidsboeket, om de schoonheid en waarde ervan optimaal te benutten?

Advertising
 

WEETJE: Alle hieronder besproken tuinrozen zijn beschikbaar bij Alexandra Farms.De bruidstips van Hitomi Gilliam

Hitomi Gilliam

Toen de Japans-Canadese Hitomi Gilliam voor het eerst een bloemsierkunsttrend begon te promoten die ze ‘tropical nouveau’ noemde, had ze niet alleen tropische bloemen, maar ook tuinrozen in gedachten. “Bruiden kwamen naar Hawaï voor hun bruiloften en drongen erop aan om al hun bloemen, inclusief tuinrozen, van het vasteland te krijgen”, herinnert ze zich. “Ik wilde ze laten zien hoe ze konden krijgen wat ze wilden en ook hoe ze lokale kleuren konden integreren.”

Kleur is de sleutel. “Vroeger dachten mensen dat tropische planten alleen in rood en groen verkrijgbaar waren,” zegt Hitomi. “Ze hadden nog nooit gehoord van de roze en perzikkleurige, de romig witte en de bleke groene tropische planten.”

Hitomi Gilliam combineert tuinrozen met tropische bloemen

Voor bruidsbloemen met tropische bloemen in dat zachte, romantische kleurenschema, was Hitomi’s eerste gedachte om ze te combineren met tuinrozen. “Die zijn daar perfect voor, juist omdat ze het totaal tegenovergestelde zijn van tropische bloemen,” legt ze uit. Zet de zachte, golvende textuur van tuinrozen naast het gladde oppervlak van een anthurium of een breedbladig tropisch blad, en de textuur van de roos komt naar voren.

“Het laat de tuinroos echt beter uitkomen. De tropicals worden ondersteunend. En je wilt altijd dat de tuinroos de koningin is.”

Door Hitomi Gilliam – met Juliet tuinrozen van Alexandra Farms

Stel je bijvoorbeeld voor dat je Juliet rozen combineert met een van Hitomi’s twee favoriete perzikkleurige anthuriums. Toyama Peach is een anthurium in een zachte perzikkleur, vaak met een groenig randje. Cognac, een anthurium van Nederlandse makelij, combineert perzik en groen met bruinachtige, modderige tinten – perfect voor kleurmenging met tuinrozen als Quicksand, Caramel Antike, of Golden Mustard.

Niet alle anthuriums zijn glanzend, zegt Hitomi. Veel tulpanthuriums (Anthurium amnicola) hebben een mat oppervlak. Tropic Lime is daar een voorbeeld van, met een lichtgroene tint die het licht eerder absorbeert dan weerkaatst. Het komvormige schutblad kan gebruikt worden om een tuinroos in te wiegen, bijna als extravagant, lichtgroen loof.

Of combineer een lichtroze tuinroos – bijvoorbeeld Prinses Hitomi – met bonte bladeren. “De kleuren in die bladeren kunnen gaan van het meest briljante groen tot het meest subtiele roze,” zegt Hitomi. “Het swingt gewoon, door de mix.”

Of de bruiloft nu in Hawaï of op een andere tropische bestemming plaatsvindt of niet, voor de avontuurlijke bruid kunnen tropische bloemen tuinrozen in al hun pracht laten opvallen. “De grote boodschap gaat over respect,” zegt Hitomi. “Als je tuinrozen gebruikt, moeten de andere bloemen elkaar aanvullen, niet beconcurreren.”

■ Bekijk de Instagrampagina van Hitomi Gilliam voor meer inspiratie

■ www.alexandrafarms.comGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.