? Flauw klimaatakkoord, toch duurzame Kerst

Geen grote redding van onze planeet op de klimaatconferentie in Glasgow, maar het thema staat hoger op de agenda dan ooit. Durf een statement te maken en zet Kerst in het teken van duurzaamheid. 

Ga voor een ‘zero waste’ kerstfeest !

De miljoenen kerstlampjes die we straks weer ontsteken van Broadway tot de Eiffeltoren staan er natuurlijk haaks op, maar in plaats van wereldwijd het licht te doven doen we er goed aan om duurzaamheid te integreren in onze kerstboom, op de feesttafel en bij het kopen van onze accessoires.

Advertising
 

Zo bestaan er aantrekkelijke alternatieven en oplossingen die gericht zijn op zero waste, besparing van grondstoffen en recycling. Deze ontwerpen kunnen net zo goed handgemaakt, creatief, vrolijk en kleurrijk zijn. Kijk maar!

Eigenlijk is duurzaamheid geen trend, maar een noodzaak.”

Zo creëer je de duurzame kerst-look

Met organische vormen en illustratieve ontwerpen – die doen denken aan de jaren 1960 – creĂ«er je een even sterke indruk maar dan met een lage milieu-impact.  

Papierafval wordt bijvoorbeeld omgetoverd tot papier-maché, en oude stoffen of koorden worden creatieve materialen voor nieuwe objecten. Afbraakhout wordt gebruikt voor opvallende blikvangers en met overschotten van snijbloemen maken we ongewoon papier en cadeauverpakkingen.

Denk ook aan handgeschreven en getekende motieven en schetsen die zo door kinderen gemaakt kunnen zijn.


Het kleurenpalet

Kies voor kleuren met positieve energie. Het gamma strekt zich uit van intens zeegroen, vurig rood, verbleekt roze en melkachtig karamelbruin tot ultraviolet, Bristol blauw, fel flamingo-oranje en korengeel.


Accessoires die passen in deze trend

Een nieuw ecologisch verpakkingsmateriaal voor bloemen: ‘Rebloom‘ geeft restjes van de bloemenveiling en verdorde boeketten een tweede leven. Dit ontwerp van Jetske Korenromp is een duurzame oplossing die afgedankte bloemen verwerkt tot een volledig natuurlijke geschenkverpakking voor verse boeketten, waardoor plastic, papier of tape overbodig worden.


Ester & Erik – man en vrouw – is het Deense merk dat bekend staat om zijn traditionele handgemaakte kaarsen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren. 


Het Spaanse ‘Lets Pause’ viert Kerstmis met alleen natuurlijke en duurzame producten die een gezellige, warme sfeer creĂ«ren die zo typerend zijn in deze tijd van het jaar. Hun collectie bestaat uit handgemaakte stukken die de schoonheid van het materiaal en het ambacht in de kijker zet. 


,

Deze keramische kerstballen van de Britse designer Donna Wilson zijn gemaakt van beenderporselein en zijn met de hand gedecoreerd.Word jij #trending met Kerstmis?

Wil je ook volgend jaar uitpakken met de mooiste kerstartikelen? Dan moet je naar het mekka van de kerstdecoratie: Christmasworld, het heiligdom voor al wie handelt in kerstversiering! Van 28 januari 2021 tot en met 1 februari 2022 spot je hier al de trends en artikelen voor de kerst van 2022! Zorg dat je erbij bent! Je wordt hier om de oren geslagen met kerstballen, kerstaccessoires, feestartikelen en kerstverlichting. Ideaal om je etalage met Kerstmis over de tongen te laten gaan, of om je kerstvoorraad in te slaan.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.