Bestrijd ‘Blue Monday’ met bloemen

Op 15 januari is het tijd om de klanten op te beuren. De zogenaamde ‘Blue Monday’ is volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de deprimerendste dag van het jaar. 

Maandag 15 januari 2018 zou de kalenderdag zijn waarop de meeste mensen neerslachtig rondlopen. Onze goede voornemens zijn alweer mislukt, vakantie lijkt verder weg dan ooit, de werkweek duurt nog lang en de dagen zijn donker en koud. De remedie: bloemen.

Niet toevallig schenken we bloemen aan zieke mensen. Een ruikertje naast het ziekbed zou volgens research de pijn verlichten en voor een lagere bloeddruk kunnen zorgen. Mensen die eten met een bloemetje op tafel zouden gelukkiger zijn dan mensen die tafelen zonder boeketje. Nog weer ander onderzoek wijst uit dat een huis vol bloemen, je minder vatbaar maakt voor angsten, depressies en stress.

Misschien op Blue Monday toch maar een bordje buiten zetten met wat medisch advies?

Tip: maak een Blue Monday-boeket

Foto: 365dagenbloemen.nl

Met verschillende seizoensbloemen kun je van Blue Monday een vrolijke dag maken. Om in het thema te blijven, kies je voor het boeket natuurlijk minstens één blauwe bloeier, zoals Gentiana, Delphinium of Hyacint. Voor wat extra licht op deze donkere dag voeg je witte bloemen toe, zoals Helleborus, Ornithogalum, gipskruid en Hypericum. Seringen zijn ook een aanrader: hun heerlijk zoete geur doet elke sombere bui spontaan vergeten.

Je kan uiteraard ook een zelfgekozen bos bloemen samenstellen en er een leuke naam aan geven. Wat dacht je van ‘Blue Monday Booster’ of ‘Blue Monday Medicine’.

>> 365dagenbloemen.nl

 

Geef een reactie